Thursday, May 01, 2014

Elly Jade Comeback...

Assalamu'alaikum and hi to all...


Welcome to my new blogggggggg!!!! Haaa semangat sangat ni.. hahahaha.. Alhamdulillah... After a couple of years I stop to write anything, now I gain my spirit back..hihi.. Of course kena do something untuk regain balik skill menulis, semangat menulis, penyedap mata untuk menulis kan..hihi.. So, I've decided to spend some money untuk design blog ni...hihi.. Haruslah upah orang kan.. Akhak korang ni mana la reti nak main-main coding and buat-buat design.. Baikla akhak cari mana-mana blog interior designer.. Nampakla kelesss sket blog akhak ni.. haha...

Even upah orang, idea ni datang dari akak tau... Takde la nak depend sangat dekat designer kan.. Nanti budak tu pening nak design template blog ni.. So kenalah buat research dulu sikit-sikit and cari apa yang kita nak dekat blog kita ni.. Akah ni simple je dik non.. Ko google je blog template haaa hamik beribu-ribu template yang keluar. Tapi akak limitkan dekat pink layout sebab akak korang ni suka pink... And alhamdulillah jumpa layout ni... Dan lepas da jumpa idea untuk template, akak terus pikir idea untuk header pulak.. Eh wajiblah header pun bertukar.. Da cat rumah cantik-cantik, renovate rumah luar dalam, bumbungnya kau tak tukar pulak kan?haha.. Ok so akak da memang suka tagline "Travelblog Elly Jade" bersempena dengan tagline blog lama dulu.. Makanya akak kekalkan aje and just tukar header je..hihi..

Next, akak tak pikir lama nak carik siapa yang akan akak jadikan mangsa untuk meng'designkan blog akak ni. Akak memang percaya betul dengan dia ni.. Artwork dia memang dasyat and yang bestnya alhamdulillah harga nya berpatutan.. Dari Artwork tu da tau kan siapa orang yang akak maksudkan.. Yeah betul...  Alieff Artwork la pujaan hati akak.. Eh pujaan hati untuk design blog je tau.. Karang marah pulak cinta hati akak sorang tu.. hashtag eh..Eh hashtag akak memang tak keluar tau... Kalau akak tekan hashtag dia keluar simbol ni £ haaa siapa boleh tolong!!!! T_T (ok lari tajuk..haha)




Ok... Korang tengok header ni santek aje kan??? Padahal masa nak explain dekat Alief haritu semua jenis gambar akak tunjuk dekat dia..haha... Tak caya cuba tengok ni..


Yang ni pulak, akak nak cakap doodle tu tengah pegang spek macam ni... haaa jenuhla carik gambar.. nasib jumpa.. gambar pegang spek macam ni da kira macam trademark akak la kan since akak ni specky...hihi...




Ok ni part paling dasyat sekali... Akak siap buat draft lagi untuk template ni.. Memang tangan keras gila.. Kalau akak cakap akak draft pakai Note II mesti orang tak caya sebab teruk sangat lukisan ni..hahaa.. Tapi ada akak kesah.. Asalkan Alief nampak idea akak cukupla kan..hihi..

Ha kan.. Rasa malu nak tunjuk dekat Alief tapi kalau tak tunjuk tak jadi la template ni...huhu...

Alhamdulillah... Rasa sangat berpuas hati sangat dengan artwork Alief ni. Dia paham apa yang akak nak dan seronok sebab dia ni berjaya realisasikan impian akak untuk ada template sendiri. Selalu amik je dari Google tapi this time sebab nak seru balik semangat yang hilang so akak suka sangat dan berbaloi-baloi. So siapa yang berminat bolehla contact dia k... Untuk Alief, thanks very much dik non. Kak non happy sangat-sangat...hihi

Last word untuk diri sendiri, hopefully lepas blog dah cun ni makin bersemangatla untuk start blogging balik. 


Banner pun ada..wiwiwiiwiwiwiwiw....


4 comments:

Lydia Miza said...

Chantek blog baru dia. Segan haihhh nk masuk sini. Ahaha

Nisa' Sar said...

sangat cool la jid... hakak gitewww !! aku dh 2 years tinggalkan blog yew.... but nowadays terase nk start balik berblogging... :)

Ctzack Ahmad said...

pheewitttt....

Ctzack Ahmad said...

pheewwiitt..!!

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork