Friday, December 31, 2010

Yoon Eun Hye masuk hospital


ISU tahap kesihatan selebriti menjadi satu topik yang hangat baru-baru ini di Korea Selatan. Disebabkan jadual yang padat dan tidak cukup rehat, hospital sudah menjadi rumah kedua.

Bukan satu perkara yang pelik untuk pelakon atau penyanyi berkumpulan berada di hospital kerana penghidratan dan di memasukkan air dalam badan mereka.

Aktres popular Yoon Eun Hye turut tidak terkecuali daripada masalah kesihatan apabila dia sendiri memuat naik gambarnya terlantar di katil hospital sambil air dimasukkan ke dalam badannya di akaun laman Twitter miliknya.

Pada 26 Disember lalu, Eun Hye menulis di Twitter: "Saya tidur selama tiga jam di hospital ketika mendapatkan rawatan sebelum pergi ke set penggambaran filem My Black Minidress dalam keadaan kurang sihat.


"Kami terus menjalani penggambaran seperti biasa, tetapi selepas babak pertama, pengarah memberitahu saya tidak sepatutnya bekerja. Ini kali pertama saya membatalkan penggambaran kerana sakit.

"Perkara ini membuatkan saya menangis dan rasa bersalah kepada semua krew penggambaran. Saya sepatutnya tidak sakit."

Beberapa jam kemudian, Eun Hye menambah: "Air sedang dimasukkan ke dalam badan saya supaya saya segera lebih sihat . Saya akan tidur di hospital malam ini dan akan bertambah sihat. Esok pagi saya bangun dan kembali sihat dan kuat seperti biasa. Sila doakan kesihatan saya dan kejayaan drama My Black Minidress."

Filem My Black Minidress dijadualkan menemui penonton sekitar bulan Mac tahun depan dan turut dibintangi oleh Park Han Byul, Cha Ye Ryun, Yoo In Na dan Lee Yong Woo.


sumber: KOSMO online

huhu..ciannya eun hye..get well soon k..musim orang sakit ke sekarang..huhu




Thursday, December 30, 2010

TAK KIRA! NAK UPDATE BLOG JUGAK!!!

wuwuwuwuuuuuu....sekolah dah start. pagi tadi ade 1st meeting guru 2011..pagi2 buta dah bertolak dari keramat ke banting. seb baek meeting mula lambat.hehe..

argh!! dah 2 hari tak update. semalam demam...gara2 hantar adik, aida gi klinik sebab dia demam, last2 jangkit sekali dengan org2 kat klinik tu.huhu!! seharian tidor je semalam. contest encik ben ashaari pun hye-hye bye bye...sob sob sob!!!

makin sibukla lepas ni. jadi cikgu kelas, 3 Setia pegang jawatan tu pegang jawatan ni...banyak gak kalau nak tulis. kelakar pun ya jugak..siap pegang jawatan Program Aedes. ada fail sendiri okey..waaa...mentang2 rumah aku banyak nyamuk.haaa amik kau...kena jadi AJK banteras nyamuk aedes.ngaaaaa!!!!! paling tak leh bla, jadi ketua rumah sukan rumah MERAAHHH!!!!
OH KNOW!!! rupanya kekalahan INDON ada kaitan ok dengan diri aku..nyah ah nyaa ah!!!apa pengalaman yang ada nak bimbing rumah rumah sukan??? ha, dulu aku pernah cakap kan masa kat sekolah dulu, aku jadi penolong ketua rumah sukan.waaaa...tak sangka scary movie ni datang balik T___T

ok dah puas ati dapat update.siap ber aku kau.ampun semua.huhu!! adios!!!

Tuesday, December 28, 2010

50O BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan Bonus ( 2 )







Sehingga jam 10 malam , berapa banyakkah penyertaan 500 BMHK SOALAN 2 yang diterima oleh BEN ASHAARI

dengan ini, saya teka 108 penyertaan..hehe

1st Lucky Draw by Misz Nana

huhu..kena tag dengan cik deqdeq untuk contest ni...adakah saya bertuah??waaa x mungkin...dari dulu kalau lucky draw dekat jamuan2 sure tak dapat.haha..takpe, thanx ya cik deqdeq..kalau ada rezeki kita, adalah kan.hehe


lucky draw anjuran cik syazanamir...klik sini ya
so saya nak tag en afzan.hehe
sapa2 yang baca turut di tag =)

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN ( 2)




soalan 2 a

renjerkabloi / http://nohfee.blogspot.com = anis.farhana

soalan 2 b

handmade wallet = tak terkira...saya baru lepas kira.jawapannya 5

pendapat untuk soalan 2:
matematik!!saya suka matematik mengira. mula2 tu tak paham gak apa motip tambah2 tu.ingatkan dua blog join venture buat bisnes ke. hehe.. sangat kreatif dan semua memerlukan nombor. soalan 2 b pun kena tahu gak berapa jumlah homewallet tu tapi mama macam tak letak jawapannya. main teka je berdasarkan statement dia. paling suspen jawapan ni. makin kreatif soalan-soalan encik ben. sampai pengiraan pun termasuk. sangat holistic cari harta karun ni. kepantasan mata pun atk dilupakan. kena cek satu-satu peserta yang mengambil bahagian. jadi semua kena alert dengan nombor masing-masing. kalau boleh hafal 500 blog, lagi bagus.hehe..kena berusaha untuk lebih laju lagi soalan 2 dah menunjukkan semua kena cek betul2 list peserta. tak boleh diambil ringan usaha encik ben ashaari menglistkan 500 blog. terima kasih encik ben

Astro Hadiah Saluran Percuma Astro Fiesta Buat Pelanggan

mStar Online : Astro Hadiah Saluran Percuma Astro Fiesta Buat Pelanggan

wit wiiiTTT!!!hadiah awal tahun untuk pelanggan astro...klik tajuk kat atas untuk lebih info ya..saya nak promo 1 je, cerita hindustan 3 Idiots..cerita ni memang lain daripada cerita hindustan yang lain. percayalah!!! bukan tipikal hindustan yang selalu kita tengok tau..ada pasal doktor dan engineer. cerita mengenai kehidupan pelajar engineering di India. masalah education di univeristi menjadi topik utama cerita ni..di bawah adalah sinopsis daripada mstar online dan blog
http://ceritadimataku.blogspot.com/2010/12/astro-fiesta-saluran-110.html

3 IDIOTS
Genre: Filem
Bahasa: Hindi
27/12/10

“Three idiots’ mengisahkan kelucuan dua sahabat Madhavan dan Sharman Joshi yang sedang dalam misi mencari kawan mereka, Rancho yang hilang. Di kolej, mereka bertiga merupakan rakan satu asrama. Rancho dulu merupakan seorang yang berfikiran terbukayang sentiasa mengeluarkan idea-idea yang bernas tetapi sering bertelagah dengan mentor yang zalim dan kejam bernama Viru Sahastrabudhhe. Pada suatu hari, Rancho lenyap selamanya dan mengejutkan kawan-kawannya dan kekasihnya Pia. Dua rakan mereka menanamkan azam untuk mencari Rancho dan memulakan perjalanan mencari rakan mereka yang hilang melalui perlbagai situasi yang menakjubkan. Antaranya mereka telah merosakkan majlis perkahwinan dan pengebumian menjadi huru hara. Perjalananan ini juga mendekatkan mereka sebagai seorang sahabat setelah melalui pelbagai dugaan yang melucukan. Mampukah mereka menemui Rancho, sahabat yang banyak mengubah kehidupan mereka dan menjadi inspirasi mereka untuk berfikir di luar kebiasaan dan menjadi seorang yang kreatif?

Pelakon: Aamir Khan, Kareena Kapoor, R. Madhavan, Sharman Joshi, Boman Irani, Omi Vaidya, Parikshit Sahni, Javed Jaffrey, Mona Singh, Sanjay Lafont, Rahul Kumar, Amardeep Jha, Farida Dadi, Jayant Kripalani and Arun Bali.


aal iz well!!


hehe.mampu tak menari dalam toilet? =p

ironi betul tajuk dia. 3 idiots bukan tak pandai tau. tapi sebab dorang ni genius habis especially aamir khan

Filem 3 Idiots pada 27 Disember, 9 malam; 28 Disember, 8.30 pagi & 4 petang; 31 Disember, 11 pagi & 9 malam; 1 Januari, 2 petang dan 2 Januari, 5.30 pagi & 4 petang.

jadual siaran rancangan menarik di astro.klik sini

Monday, December 27, 2010

McFly~ all about you



[Danny:]
It's all about you
([Tom:] It's about you)
It's all about you, baby
([Tom:] It's all about you)
It's all about you
([Tom:] It's about you)
It's all about you

[Tom:]
Yesterday, you asked me something I thought you knew.
So I told you with a smile 'It's all about you'
Then you whispered in my ear and you told me to,
Say 'If you make my life worthwhile, it's all about you'

[Danny:]
And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles, it's all about you.
Yeah...

[Solo]

[Danny & Tom:]
And I would answer all you're wishes, if you asked me to.
But if you deny me one of your kisses, don't know what I'd do.
So hold me close and say three words, like you used to do.
Dancing on the kitchen tiles,
Yes you make my life worthwhile,
So I told you with a smile...
It's all about you.

[Danny:]
It's all about you
([Tom:] It's about you)
It's all about you, baby
([Tom:] It's all about you)
It's all about you
([Tom:] It's about you)
It's all about you

testing

testing!!

contest: asal usul nama url ~ pearl jade



kena tag!!huhu..second time kena tag dengan blogger.huhu..thanx ya cik kiwi..jom terjah blog cik kiwi kat sini..

ni sebenarnya contest , your url contest by devilviernes..sapa2 nak join sila la ya..

erm, pearl jade ni sebenarnya nama sejenis colour kereta perodua. saya suka nama ni sebab ade
perkataan jade tu. 86 diambil sebab tahun saya lahir.hehe.. dulu nak buat url pearljade86.blogspot je tapi lupa email. so kena buat lain..

btw, jade 2 nickname saya dengan kawan2 sekolah and kawan2 uni..dari sekolah orang panggil saya MAJID. kira jade 2 singkatan untuk majid. gediks sket..kang bile letak pearl majid orang ingat uools lak kang.hehe...ha mana datang nama majid? biasa lah sekolah menengah, duk asrama lak tu..sure ade nama panggilan kan.haha..

siapa yang bagi nama majid tu? dari form 1 sampai form 3 orang panggil elly. tapi ada la sorang member ni, amalina wahid terpanggil saya majid..tersasul sebenarnya. pas2 kecoh bila kawan2 duk panggil2 majid. asrama perempuan. pas2 sekolah agama. takde campur dengan budak laki. 2 yg ala2 gediks sket.ahaha.sampai warden pun panggil majid tau.hehe..lekat nama majid sampau sekarang. eh dah lari tajuk.haha..

ok nak tag

kak eha

kak daia

cik tom

kak eha dan kak daia ni dalam mood jawab tag. hehe..cik tom sebab saya nak tau kenapa url die mcm tu. hehe

Sunday, December 26, 2010

500 blog


1. ini banner encik ben ashaari

2. saya anak first dari 6 adik beradik. ada sorang je adik laki..asal keramat. mak ayah orang jawa. mak orang kuala selangor. ayah orang sabak bernam..so rasanya saya ni orang jawa. bukan orang melayu.hehe..baru je 2 bulan jadi cikgu english kat banting.

3. motip jadi blogger: suka sangat menulis dan share ape2 dengan bloggers lain especially pasal novel. suka baca buku dan dengan blogging boleh tahu latest buku dari orang lain.

betulkah perokok juga ada hak?

ya! hak untuk mengetahui hakikat sebenar di sebalik harga sebatang rokok

dengan membayar 50 sen untuk sebatang rokok, anda sebenarnya membelanjakan:

  • 24 sen untuk cukai hasil tembakau
  • 14 sen untuk keuntungan pengilang rokok
  • 5 sen untuk peruncit
  • 1 sen untuk keuntungan pemborong/pengedar rokok
  • 1 sen untuk dinikmati penanam/pengawit tembakau

nilai sebenar sebatang rokok hanyalah 5 sen!

setiap rokok yang dihisap, anda sebenarnya menghadiahkan diri dengan:

  • 20 kali lebih risiko kanser paru-paru
  • 10 kali lebih ancaman penyakit paru-paru
  • 10 kali lebih padah saluran darah tersumbat
  • 4 kali ancaman serangan jantung
  • 2 kali lebih risiko serangan strok
  • 50 % risiko kematian akibat tabiat merokok
paling utama, anda juga sebenarnya menghadiahkan penderitaan kepada orang yang selama ini menyayangi anda

BERHENTI SEBELUM TERLAMBAT!!



erm, saya jumpa dalam paper berita harian ahad lepas...fuh!!buatla iklan macam mana pun.mulut robek sana sini..belum tentu dapat hentikan tabiat merokok ni.apa pun, cegah sebelum parah..saya tahu anda boleh lakukannya..

Saturday, December 25, 2010

pearl jade's 100th follower





saya terharu!!follower dah lebih 100..
dan yang paling manis,
ia adalah kakak kesayangan saya semasa di maktab dulu..]
kak aina dayana bt hilmi,
blog kak aina lebih kepada blog review..
sayang kak aina..muaaxxxxxxxx!!
thanx kak sudi jadi follower saya..

Friday, December 24, 2010

pengalaman pertama terlibat program rakaman Usrah di TV9

ingat tak entri ni, semalam pergi pesta buku kanak-kanak KL 2010. fuh berdebar betul.sampai malam sebelum tu tak boleh tidur.hehe..encik Roslan suruh datang pukul 10.terlewat sikit sampai dalam pukul 10:10.tapi sampai je dekat booth PTS, takde orang lagi. bila tanya exhibitors PTS, dorang tunjuk tempat rakaman.ya ALLAH, kerusi ada dalam 8 je dan kawasan rakaman kecik je.waa...saya cuak amat sebab ingatkan ramai yang terlibat.rupanya sikit je orangnya.ijat dengan saya dah menggigil sebab nak lari tak boleh.wuuuu...nasib baik bawak adik dua orang so takdelah segan sangat.hehe..

kenal tak ustazah asnie?? kalau die bagi ceramah mesti main kompang, tabla(alamak lupa nama percussion dia)..semalam pun dia main gak..hihi.tajuk usrah semalam, kepentingan ilmu, amal dan akhlak


see, berapa orang je yang ada..menggigil je duk situ..


kenangan dengan ustazah asnie..yang tudung cream 2 ijat.



kenal tak ni sapa? patut macam kenal. ni kak syadiya. dulu DJ IKIM. sekarang dah jadi penerbit Usrah di TV9..hebat!!

cenderahati daripada PTS dan tv9..tenkiu..cantik beg dia.hehe


pengalaman yang tak dilupakan betul. selalu tengok dalam tv. sekarang ada peluang jadi penonton.hehe..rasanya rancangan Usrah akan bersiaran pada hari Jumaat pukul 1130 di tv9..untuk slot saya ni, tak tau lagi bila akan ditayangkan..


200 blog


fuh!!
200 blog!!
mari tido dan kumpul tenaga!!
juling mata esok..
yeehaaa!!

Thursday, December 23, 2010

mode:blogwalking sampai patah kaki

nak blogwalking..
blogwalking...
blogwalking...

jom pergi pesta buku kanak-kanak di PWTC






ia dah bermula...pesta buku kanak-kanak dah bermula. ia lagi tak entri ni.klik sini...yang ni pulak official website PBKKKL 2010
harini 23/12/2010 plan dengan Izzati dan adik-adik nak pergi..kita jumpa di sana ya..banyak aktiviti menarik dari publisher yang mengambil bahagian akan diadakan..contohnya:

1. PTS Publication

klik sini untuk keterangan lebih lanjut..SINI

Bermula dari jam 11 pagi, TV9 akan mengadakan sesi rakaman bagi rancangan Usrah di booth PTS. Temui warga kerja TV9 di booth PTS esok.

insyaALLAH saya akan terlibat untuk program ni sebagai penonton.tajuk dia Hal Buku. Hari tu saya keluar dalam novel kan..Bila Siti Suhaili Sarif Terselit dalam novel.rujuk sini. insyaALLAH lepas ni keluar tv plak.hehe..

2. Jemari Seni Publishing

klik sini untuk keterangan lebih lanjut.. SINI

favourite publisher ni...kena support.


jumpa di sana

Wednesday, December 22, 2010

KEPANTASAN MATA BLOGGER

1.LILY ELISA
2. Indra Amirrul
3. AROL DSHW
4. Ujang9897
5. BEN ASHAARI

pendapat: ya ALLAH, menggelaba gila carik..ahaha
sukala benda ni....waaa tapi memang best sebab last2 melepak rumah orang..haa

edited version:tu la hantar jawapan tak cek.kan dah salah jawab..hihi..lepasni kena slow and steay..hehe

Saya Mau GA dari Miss Librarian

1. saya dah follow mrs librarian

2. banner pun dah letak

3. saya nak tag

kak eha

makteh

4. thanx ya puan librarian =).siapa nak join klik sini ya

Contest “ Iphone 4 ke Blackberry Torch “


contest ni macam sama dengan pemikiran saya. antara i-phone 4 or blackberry torch..haruslah saya memilih blackberry...sebabnya i-phone mahal and macam complicated sikit..hehe.sebab saya ni tak pandai explore..

teruja betul tengok contest ni sebab ala2 vote untuk hp pilihan. dan hadiahnya wow best wooo..dapat perfume.

Untuk perempuan : Glow by Jlo, Issey Miyake, DKNY
Untuk lelaki : Dunhill Blue, Issey Miyake , Acqua di Gio

nampak Issey Miyake terus teruja..hehe.kalau ada rezeki, dapatla kan..bro, make your choice..ikut kata hati.eceh!

siapa2 nak join, sila klik sini ya Contest “ Iphone 4 ke Blackberry Torch "

Mari Sertai BlogList Izamir Ridzwan

  1. Mesti jadi follower Izamir Ridzwan

Dah jadi masa vote no 40..hehe..sori ya IR. Saya baru je berblogging. Baru je kenal IR

  1. Buat satu entry dan letak tajuk "Mari Sertai BlogList Izamir Ridzwan" serta link kan ke entry ni..

Baik, inilah entrinya dan dah link kan. siapa nak join klik sini ya

  1. Nyatakan korang ni si jejaka @ si jelita

Saya adalah seorang jelita tapi jelik.hehe

  1. Pandangan korang tentang blog Izamir Ridzwan

Oh, simple and nice…lagi2 ada trademark lebah melebah tu..sangat comel! Dan macam-macam ada dalam blog ni…aal iz one..hehe

  1. Suka baca entry mengenai apa dalam blog Izamir Ridzwan (Personal, Umum, Berita, Filem, dll).. Sila nyatakan..

Suka baca umum dan Islamic sebab banyak tips saya dapat dari situ..dan IR suka selitkan pandangan IR sekali..so itu membuatkan IR ada view IR sendiri dan respon kepada tips yang diberi. Bukan setakat bagitau sahaja..

  1. Tag 3 sahabat blogger anda..Pastikan mereka tahu..

Saya nak tag:

Chak-o

Kak eha

Kak daia

Dan sapa2 yang baca entri ni..hehe

  1. Tinggalkan URL entry korang tu di entry ni ey.. terima kasih

bila nama Siti Suhaili Sarif terselit dalam novel

orang lain bangga keluar TV. saya bangga keluar dalam novel..hehe...novel kat atas ni la..tajuk novel WARNA. dalam novel ni ada 3 ceritera..saya muncul dalam cerita ke dua, Hikari Ainori..penulis dia Rnysa. ini blog kak Rnysa..alhamdulillah, sebab hari tu ada join kuiz bagi idea untuk kak Rnysa tulis novel, nama saya terselit dalam novel ini. terima kasih banyak2 ya kak Rnysa...dah ada 3buah buku yang kak Rnysa tulis...semua best2..RADHA aka Relevenkah Aku di Hatimu antara yang paling hit..sape2 kaki novel mesti tau cerita ni..hehe..ha cuba tengok bawah..betulkan saya keluar novel. hehe...


muka surat 182..wah ingat tu..hihi

"GiveAway Akhir Tahun 2010"

semboyan telah berbunyi!!!baru dapat mood nak join giveaway Tok Esah..dah lama tok esah jemput tapi malamni baru dapat semangat nak join..sebab tok esah ada tanya pasal azam 2011..tak pikir lagi masa tu...dah berangan2, baru dapat azamnya..hehe..kepada siapa2 yang nak join, juz klik tajuk entri ni ya..

syarat-syarat2nya adalah:

1. buat entry "GiveAway Akhir Tahun 2010"
and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke entry ni
http://taq6889.blogspot.com

beres tok...dah buat!!next!

2.Jangan lupa letakkan gambar ni skali kat side bar blog korang dan link kan terus ke entry ni ye. Kalau pic besar sangat, korang tolong kecikkan ye.

beres jugak!! kacang bendi je ni..hehe!next!


3. Menjadi follower/cucu Tok Esah. Kalau tak nak pun tak paksa. Kalau dah tu tak pe lah.

ampun tok esah! dah follower lama tapi baru nak join..next!

4. Buat satu slogan tentang, " Azam saya tahun 2011 ialah........" tak lebih 100 patah perkataan.

Azam saya tahun 2011 ialah saya ingin mengajar bersungguh-sungguh di sekolah yang saya berkhidmat. saya nak pastikan 50% murid-murid saya dapat A dan 100% lulus dalam setiap peperiksaan. insyaALLAH..kedua, saya nak hasilkan buku sendiri seperti novel atau novel kanak-kanak supaya saya dapat memberi manfaat kepada semua pembaca.saya akan hadiri mana-mana bengkel penulisan untuk memperbaiki skill penulisan saya.


5. tag 3 orang @ lebih blogger lain dan pastikan diorang tahu bahawa mereka telah ditag!

saya nak tag

chako
kak eha
ijat

6. Dan last sekali, jangan lupe tinggalkan nama dan link entry penyertaan korang kat kotak komen entry "GiveAway Akhir Tahun 2010" ni ye.

ok tok esah...beres!! saya akan tinggalkan jejak ya..hehe

fuh!!kalau dapat ni, memang rezeki akhir tahun..alhamdulillah!!

30 pemenang giveaway terbang jauh sudah ditemui

wah!!!tahniah ya kepada semua pemenang giveaway terbang jauh2..takde rezeki saya nampaknya..hehe!!! kepada pemenang2, share2 la hadiah tu..hihi

sila cek jika anda pemenangnya di sini ya..

pemenang giveaway edy: terbang jauh-jauh (singapore)

pemenang giveaway edy: terbang jauh-jauh (beijing)

pemenang giveaway edy: terbang jauh-jauh (padang/bukit tinggi)


Tuesday, December 21, 2010

segmen: jom berkenalan anjuran cikgu akim

saya nak join segmen dari cikgu akim, jom berkenalan..teringin gak nak kenal2 dengan bloggers2 yang lain...maybe 1 day nak buat jugak segmen ni...boleh tambah kawan.hehe..sape2 nak join, sila klik sini ya...cikgu akim

ni soalan2 yang ditanya oleh cikgu akim...saya jawab sebaik mungkin ya cikgu..hehe

Apakah status anda

Hak milik kekal Allah s.w.t..

milik umum: single and available..hehe

Ceritakan tentang diri anda

Oooh suka soalan ni sebab masa interview cikgu dulu, interviewer tanya soalan ni…hehe..

Okies, saya anak sulung daripada 6 orang adik beradik. Ade sorang je adik lelaki.dialah hero kami. Erm, sekarang ni baru je bertugas 3 bulan dekat SK Seri Lanang. Opsyen English, minor maths..yeayy!!takla kempunan sangat tak dapat major maths..huhu.. orang jati selangor @ KL..jom datang KL..best!!hehe

Ceritakan tentang Blog anda

Erm, ni blog ke 3 saya. Dulu ada dua. Tu pun assignment purposes… blog yang ni more to personal…asal2 dulu buat blog sebab ada permintaan dari bestfrens, puan nona dan cik nisa..then, ada review novel2 yang saya baca sebab saya gila novel..novelholic gitewww..hehe..

Apa pandangan anda tentang dunia blog?

Semakin berkembang pesat!! Lagi interesting than fb, tumbler and other social network. Saya suka menulis. Suka sangat2…tapi tak best pun apa yang ditulis..hehe!! tapi kena hati-hati sebab takut ada yang dengki2..amik kesempatan..gebang2 benda tak elok, letak gambar tak senonoh, fitnah memfitnah…bahaya ok!! Benda2 ni kadang2 boleh buat blogging jadi tak best…


Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

Kepada yang baru buat blog, fikir lagi sekali, kenapa anda buat blog. Teruskan aim matlamat tu…teruskan berblogging. And welcome to blogging life..hehe


Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

Tak de keunikkan sangat pun..hehe!! 1 je kot…saya ada menulis review buku. Itupun tak banyak..hehe

Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

Sampai internet connection putus…kalau takde internet connection, so saya stopla blogging…hehe

Impian: 1 day, orang akan kenal siapa pearl jade, siapa Siti Suhaili bt Sarif..yeeehaa!!

Pearl jade nak tag;

kak eynda - tak pernah tag dia.hehe

chako

kak eha



i'm the 100th followers of.....

hehehehe...i'm the 1ooth followers of Amal Azraai Azuha's blog aka Az's...Az's siap buat entri khas untuk saya..terharu uoollls...hehe..yela 1st time jadi follower ke 100 kan..thanx ya dik..memang berjodoh betul.dah la adik ni suka 4 leaf clover.same like me..orang cakap 4 leaf clover ni ada luck.dan alhamdulillah, luck menyebelahi saya....

jom kita terjah blog adik ni pulak ya...kotla lepasni boleh jadi 1000th follower lak..




Monday, December 20, 2010

majlis berkhatan dan doa selamat nenek dah balik!


alhamdulillah nenek dah selamat menunaikan haji...sayang nenek.muaxx!!
nenek dah bergelar Hajjah Wakirah bt Karimin...dah lama nenek tunggu nak jadi tetamu Allah..ALhamdulillah, nenek selamat mengerjakan haji...walaupun macam2 yang terjadi dekat sana, nenek sangat tabah dan kuat menghadapinya..alhamdulillah syukur...

apa yang nenek bawak balik??paling best dan kalau makbul, alhamdulillah..hehe

nenek: elly, nenek dah doakan ko cepat2 jumpa jodohnya...

elly: erk, yeke nek?alhamdulillah....

inilah nenek saya...muaxxx!!!



semalam,ada majlis berkhatan anak2 cik lin.inilah budak2nya...dah sihat dah pun..hehe...sebab dorang dah sunat 1minggu awal...
selamat jadi budak bujang...kak elly doakan, korang jadi anak bujang yang best!!yeaayyy!!

KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER

new segmen is back!! weeeee, i loike it..hehehehehe!! kali ni pasal kenangan sebagai blogger..jom terjah
  1. Header BEN ASHAARI BLOG
    • Tajuk : KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER ( JANGAN linkkan ke entri ini !!! Biar je tajuk tu begitu )

  1. Tarikh lahir blog anda ..
15 Jun 2009
  1. Punca kelahiran blog anda
Fuh!! Nasib baik masa 1st entri tulis reason kenapa buat blog..hehe.. my bestfrens, puan nona dan cik nisa request buat blog.sebab saya selalu baca blog dorang tapi saya sendiri takde..hehe
  1. Orang pertama yang jadi follower anda
Haruslah puan nona dan cik nisa..sebab dorang yang request.. kalau , geget dorang..hehe
  1. Entri pertama anda sebagai blogger
Breaking the ice session
http://pearl-jade86.blogspot.com/2009/06/breaking-ice-session.html
  1. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
Adoi!!terasa terhina lak..hehe..paling banyak orang komen 5 untuk 1 entri..sekian terima kasih…itupun join segmen blog Ben Ashaari..hehe
  1. Blogger pertama yang anda jumpa ..
Puan Nona… tapi dia dah delete blog 2 sebab ada gangguan sikit..yang ni blog dia masa nak kahwin..siapa2 yang nak kahwin, boleh baca sini ya

  1. Blog yg anda minat ..
Kak eynda..sebab dia blogger bukan kawan saya yang pertama saya baca..semua entri dia ikhlas dan dia tak mengejar follower, traffic etc..semua tips yang dia bagi sangat bermanfaat sebagai seorang perempuan…hehe!!memang setia betul baca blog akak ni..
  1. Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger
Sebelum ni, saya ada 2 blog.. yang tu lebih kepada assignment.

Alhamdulillah, dapat share info pasal technology dalam blog2 tu…walau pun yang baca coursemate sendiri..hehe..

Tapi yang paling manis, bila dapat join giveaway dan tersenarai dalam bloglist ben ashaari. Sebab baru2 ni je semangat balik nak aktif berblogging. Alhamdulillah, makin rancak berblogging sebab ada taiko2 blogger yang support bloggers2 laen.

Dan dapat kenal penulis2 idaman macam damya hanna, aisya sofea, noor suraya, syud, ika Madera, nor hayati berahim dan sebagainya…seronok dapat tahu life dorang, dan tips pasal penulisan..sangat informative…jeles je dulu tengok penulis2 ni ada blog..hehe
  1. Ceritakan kenangan pahit anda sebagai seorang blogger
Memang pahit!! Sangat pahit!! Bila ada perang bloggers antara kawan-kawan sendiri. Sangat dasyat!!dah tak ingat balik kalau boleh…bayangkan gaduh dalam blog, kutuk2…balas2 entri…pergi lecture, masam2 muka, perli memerli dalam kelas…adoi!!macam budak2 betul masa ni..hehe..tapi tu semua kenangan, asam garam dalam blogging..untuk semua, sila jaga mulut, ayat, tingkah laku, manner, ethics dalam berblogging..terkejut gak bile tau bro BA cakap dia ada delete entri emo dia..saya tak sempat baca sebab balik kampong..jangan noti2 ok..hehe
  1. Impian anda terhadap blog anda ..
Impian???erm………..paling2 ada 1 komen untuk setiap entri kot.haha..sadis gile!!sebab baru je aktif tak sampai 1bulan tak kan nak expect lebih2 kot..hihi!!oh,kalau jumpa jejaka impian pun best gak kan..hahaha!!ok mood gatal is activated!!shut it down!!hehe
Ok seriously, teringin nak berniaga through blogging tapi tak tau nak buat apa.haha!!still searching and will keep on searching!!ganbaatteee!!!



RONASUTRA!ada tak sapa2 yang pakai ronasutra?

masa kenduri nona hari tu, nampak nisa pakai ronasutra ni...ingatkan bedak apa lah agaknya ya...nisa ni pulak suka pakai barang branded.tapi saya tak pernah dengar pulak pasal ronasutra ni.wah tertinggal train ni...hehe

tiba2, nampak kak eynda like RONASUTRA page dekat Facebook..wah,lagilah eager nak tau..kak eynda ni dah ibarat icon hidup saya.apa yang dia buat, mesti rasa best je..hehe..

semalam, terbaca iklan ronasutra ni dalam majalah Mingguan Wanita. tengok dia punya benefit banyak gak..dan sebenarnya saya lagi percaya testimoni dari orang yang saya kenal berbanding testimoni dalam iklan/majalah..huhu

dan tiba2 lagi, iklan ronasutra kuar dekat TV3...hah,lagilah semangat nak tau best ke tak produk ni..hehe..nak tahu benefit dia, sat saya buat air kopi, makan pasta ya...

KEISTIMEWAAN BEDAK RONASUTRA (BEDAK2 LAIN MANE ADE....):

*Diperbuat dari 100% tanah galian asli dan bahan mineral terpilih untuk melindungi,merawat dan merapi wajah anda.
*Berfungsi sebagai pelindung matahari,foundation serta bedak solekan.
*Bebas talkum,TANPA bahan sintetik,TANPA minyak,TANPA pengawet & TANPA pewangi..

APA LAGI YG TERBAIK MENGENAI RONASUTRA MINERAL POWDER???

#KEKAL 16 JAM
Mengurangkan pengeluaran minyak atau `sebum' dan meningkatkan lembapan dalaman kulit.

#MMPYI PELINDUNG UV SPF35

Perlindungan UV yang tinggi dan stabil, lebih baik dari sunblock cecair atau krim, sesuai bagi mereka yang alah pada krim atau losyen perlindungan UV

#2 in 1-Foundation & Powder
#Melindungi kulit dari sinar UV matahari,habuk,kotoran & bakteria
#Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung,
iritasi kulit disebabkan peeling, pori kulit yg besar serta kulit berminyak/kering
#sesuai untuk semua jenis kulit ,umur & jantina.
#boleh dipakai pada waktu tidur tanpa mudarat.
#merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan.
#Tidak perlu gunakan "foundation" berasingan. Serbuk halus & lembut.
Tidak kelihatan bertepung. Tahan Lama & menghalang kulit dari berminyak.
#Formula Halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/Haji
#Tiada tarikh luput (membuktikan ianya tiada bhn kimia, bhn tambah yg memudaratkan)

#Penggunaan yg berterusan menghasilkan kulit yg lembap, pori-pori halus,kurang masalah kedut, minyak berlebihan & jerawat
sumber: http://www.norlawafashion.com/?p=productsMore&iProduct=884

sesuatu yang on the way dah sampai..


alhamdulillah...
da selamat sampai benda yang ditunggu...hehehe
semakin bersemangat nak letak gambar lepas ni...
apa bendanya tu?hehe.
haha..orang laen dah berkurun ada watermark...
saya baru ada...

comel tak??
order dari kak eya
sape2 yang berminat boleh order kat sini ya..
kak eya baik orangnya..senang deal dengan dia..
kenal kak eya pun dari kak eynda..
thanx semua..ehehe

so da tak yah susah payah cop gambar..
dah ada cop mohor sendiri..





AutoPing Entri di BlogLarian FB


  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian
  2. 'Like' BlogLarian FB
  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda
  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian

No rumah 107

  1. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)

Keburukan:

Dulu slow sikit nak masuk rumah jiran-jiran sebab tapi lepas ade entri pengumuman penting, saya da buat and makin senang nak blogwalking. Thanx banyak2..

Kebaikkan:

memang trafic naik..ade peningkatan sangat2...terharu jugak sebab ade medium nak promo blog..hehe

dan

Memang jimat masa, ruang dan banyak idea boleh dapat 6 in 1. bukak 1 tab dah boleh baca entri orang lain.. terima kasih

  1. Komen di en3 ini(klik sini)berdasarkan format berikut.
    1. no. rumah
    2. nama Blog
    3. link en3 anda
  2. Penyertaan di buka hingga 24/12/10

  3. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p

alrito...da buat dah...thanx banyak2 bloglarian buatkan auto ping ya..hehe

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB

Pendaftaran AutoPing di BlogLarian FB: "Assalamualaikum...



update: sesiapa yang dah daftar sudah dimasukkan dan boleh cek en3 di FB BlogLarian anda. jika ada pendaftaran bermasaalah, kami akan inform di blog anda.



Kepada semua penghuni rumah sewa BlogLarian, BlogLarian kini sudah ada di FaceBook dan kami akan menyediakan khidmat autoping en3 untuk anda. Anda hanya perlu membuat satu en3 dan melakukan perkara di bawah:



  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian

  2. 'Like' BlogLarian FB

  3. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda

  4. Letak no rumah anda dalam BlogLarian

  5. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)

  6. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.

    1. no. rumah

    2. nama Blog

    3. link en3 anda

  7. Penyertaan di buka hingga 24/12/10

  8. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p



    Contoh en3 yang telah autoping seperti yang ada di hujung bawah sebelah kiri di BlogLarian. Anda juga boleh berkongsi pendapat di BlogLarian FB atau berkenalan dengan ahli BlogLarian yang lain di FB.

    Sumber:

    Furdunesia@nline
    "

    sesuatu yang on the way!! weee

    jeng jeng jeng!!!
    tengah tunggu benda nak sampai...
    tak sabar ni..huhu

    ok ni teaser!!hehe

    Friday, December 17, 2010

    dup dap dup dap!! dia balik malam ni...

    malam ni dia balik....
    dah lama tunggu...
    akhirnya balik jugak....
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .nenekk!!!i miss you..
    tunggu elly datang ya...

    segmen: Dulu aku nakal!

    wee....ada segmen baru...saya sukakannya sebab berkaitan dengan sekolah..sekolah adalah tempat yang paling suka sepanjang hidup saya...hehe..thanx bro Ben Ashaari..siapa2 yang nak join, leh gini sini ok..Ben Ashaari: segmen: Dulu aku nakal!


    1. header blog BEN ASHAARI
    2. Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...

    Saya bersekolah di SK Taman Keramat dari tahun 1993-1998..yang sweetnya, saya pernah mengajar selama 3 bulan dekat sekolah sini masa nak tunggu posting sebenar…

    Sekolah menengah pulak, SMKA Maahad Hamidiah Kajang dari tahun 1999-2003

    1. Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi

    Silat Cekak Ustaz Hanafi..pernah masuk kebangsaan tapi tak menang..hehe

    1. Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..

    Jawatan: ahli biasa Silat Cekak Ustaz Hanafi je..

    pernah gak jadi Penolong Ketua Rumah Sukan, Rumah Zuhal(biru)..

    pengawas sekolah: jawatan--->Penolong Lujnah Disiplin..hahahahahaha..jadi Penolong Disiplin ok...budak paling nakal dah jadi Ajk Disiplin Pengawas...huhu

    1. Nama guru kesayangan korang ..

    Ustazah Azlinda..ustazah yang ajar B. Arab..merangkap warden kat sekolah. Selalu kena panggil dengan Szah Linda sebab buat hal..haha..tapi masuk form 4, perangai da baik and terus kamceng dengan szah..hehe

    1. Subjek paling disukai dan tak suka ..

    Suka gila Matematik and akaun…sebab suka nombor and picit kalkulator..hehe

    Paling tak suka Sejarah…masa ujian bulanan form 5, pernah dapat lulus cukup-cukup makan. Cikgu siap suruh buat latihan 1 hari 1 tajuk…Alhamdulillah SPM dapat A2…terima kasih cikgu

    1. Kawan baik masa sekolah ..

    Inilah orangnya….Intan Nazifah Ahmad…geng buat jahat kat sekolah.. sori ntan..hehe.paling best kat sekolah dulu. sekarang nak jadi lawyer dah intan ni...so adik2 yang nak wat nakal, insyaALLAH korang akan jadi lawyer gak. nakal masa sekolah, tak bermakna korang tak leh excell dalam belajar...pandai gila intan ni...dulu selalu belajar dengan dia.


    1. Cita cita masa sekolah dulu

    Sekolah rendah : nak jadi cikgu

    Sekolah menengah : nak jadi cikgu

    Kerja sekarang: cikgu…alhamdulillah

    1. Artis feveret masa sekolah dulu ..

    Suka N’sync, BSB, Anuar Zain, KRU, In-team…dulu Justin Bieber, Taylor Swift takde lagi..so tak leh minat.hihi

    1. Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah

    Tiap-tiap tahun menang Anugerah Khas Juri untuk persembahan Minggu Rabitah Hati untuk asrama perempuan…ketua si Intan Nazifah ni ada idea gila2 yang best..haha

    1. Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
      1. Mandi dalam kolah!!mandi dalam kolah tu mandi dalam kolah tau, ala2 swimming pool…bukan mandi tepi kolah..hehe
      2. makan dalam tray…ya ALLAH, rindunya makan dengan kawan2..huhu

    1. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

    Ala kenapa 100 je..hehe.

      1. Pernah kitorang mandi dalam kolah setiap kali ada gotong royong ataupun setiap kali cuti sekolah. Aktiviti yang paling ditunggu2..ramai2 geng2 masuk pas2 buat kuak lentang, gaya bebas..hehe.kalo ada mak bapak yang datang lambat, kitorang pakat ramai2 serbu kolah.
      2. Ha, pernah 1 hari dengan geng gi jogging kat area sekolah. Balik tu kitorang nampak buah rambutan dengan durian, cempedak. Kitorang amik bawak balik asrama sebab ada orang cakap ni tanah wakaf.. so sapa nak leh amik…lepas makan, tiba2 warden dating…marah2 tanya sapa yang amik. Kitorang kena bambu sebab amik tanpa kebenaran.rasanya siap ada roll-call khas pasal benda ni..ahaha…semua rasa tak bersalah sebab cakap ni harta wakaf..of kosla kitorang kalah sebab budak2 lagi.form 3 kot masa ni… (saya siap cek lebih 100 words tak..hehe)
      3. curik2 tengok tv dalam bilik akak dewan makan.TAK PERNAH KANTOI!!!!!!!thanx akak dewan makan..sayang akk.muax!!!

    Thursday, December 16, 2010

    teringinnya nak...

    flickr

    teringinnya nak baca buku kat taman..
    feeling dia lebih sikit...
    rasa tenang je..hehe..
    terpengaruh tengok nothing hill la ni...
    hugh grant dengan julia robert ada baca buku kat taman.
    tapi rasanya hugh grant je yg baca...
    julia robert baring atas pangku dia..hehe
    sweeetttnyaaa!!

    TRON! wajib tengok in 3D

    dah tengok tron dengan intan tengahari tadi..drama betul nak tengok cerita ni...mula2 konon pergi putrajaya nak amik slip MUET intan. so dari UM gerak ke putrajaya. pastu sampai sana, orang tu kata kami kena pergi selayang sebab bangunan kat sana.kah kah kah!!!

    pagi2 buta saya dari keramat pergi UM pas2 gi putrajaya last2 patah balik ke selayang..jalan2 1 malaysia dengan intan..

    da setel semua, kitorang decide gi cine leisure damansara...best ok cinema kat situ...hall besar.seat besar....kami amik couple seat.wah sesuatu tak.tambah rm1 je.dan tengok 3D..
    HASILNYA!!!!!! THORBAAEEKK!!! gempak habis visual dia...memang berbaloi tengok diri..jalan cerita ok gak sebab ade action2 kan..cool habis motor, kereta dalam cerita ni..tak mau cerita banyak...tengokla sendiri ya..

    oh ya..ada tips kalo nak tengok 3D..rasanya mesti ramai dah tahu kan....jangan duduk seat belakang.kalau boleh depan sikit tapi janganla depan sekali..hehe.sebab effect 3D lagi best giler wooo kalo duk depan..hihi..enjoy!!!

    Wednesday, December 15, 2010

    terima kasih bro ben ashaari

    ikhlas saya ucapkan, terima kasih bro ben ashaari..baru minggu ni saya aktif balik dalam blogging.dulu blogging for assignment purposes..20% markah die..wuuuu...
    pas2 malas dah nak berblogging balik sebab ade sifat2 malas dan tak nampak betapa meriahnya berblogging ni..setakat blogwalking baca blog orang yang sama je hari2..hehe

    peluang yang bro ben bagi saya hargai sangat2...dari mula bukak lesen untuk masuk bloglist sampaila harini.yang buat saya lagi terharu, bro ben walk the talk with good ways..dah buat contest,siap buat entri khas yang sangat menarik..ada je idea dia untuk menceriakan balik bloggers especially newbies macam saya...

    kenapa saya hargai?sebab betul, naik sikit traffic dan yang datang tu memang ikhlas nak kawan.siap tinggal pesan good luck, dan ada yg datang 2 fames rupanya..saya je tak kenal sebab baru lagi..terima kasih sudi datang...

    sebenarnya tengah sedih masa cuti ni ada benda sedih jadi..dan nak hilangkan kesedihan tu, saya aktif balik berblogging..tu yang join macam2 contest.dan lagi terharu,ada pulak top blogger macam bro ben yang sudi nak tolong promosi.yang lagi menggembirakan, bila blog saya tersenarai dalam bloglist bro ben...lagi double triple terharu, siap ada bloglist khas, CIKGU JELING MURID-MURID...terima kasih!!!tak de benda yang saya boleh bagi..mungkin 1 hari nanti kalau ada rezeki, ada masa saya buat contest khas untuk bloggers diluar sana.saya tahu,ramai ada sebab masing2 untuk jadi blogger.saya suka membaca dan menulis..suka belajar dari blogger kat luar sana sebab saya tahu,you are the truly user and promoter..terima kasih banyak2....

    buat bro ben, arigato once again!!!susah payah buat benda ni.dengan nak layan isteri lagi,kerja lagi,waaaaaa...trimassssssssssss!!!!!

    adeh!!! lawak+kreatif


    adoi...kreatif betull..patut pun bro BA suka menulis..
    memang guling2 gelak tadi baca post ni..hehe..
    yeayy!!saya jadi captain malaysia...
    kalau menang,saya bertanggungjawab..
    kalah pun saya juga..hehe
    teruskan membaca di blog bro ben ashaari

    terasa nak pergi Melaka!!!!

    rindunya nak pergi Melaka...
    last dulu bila ek...
    alahai tak ingat lak..
    masa sekolah dulu rajinla pergi ikut rombongan...
    teringat dulu intan cakap ada sate best kat melaka..
    sanggup naik beca semata2 nak carik kedai tue...
    seb baek tak kena tinggal dengan bus sekolah...hehe

    kenapa nak pergi sangat?
    1. sebab sejak di claim Melaka Maju, teringin nak tengok perubahannya
    ramai kata dah lain..huhu

    2. dalam 2minggu ni abah gi sana.hantar orang meeting...
    waa tak aci..nak ikut gak..huhu

    3. cuti sekolah ni tak pergi mana-mana lagi..cam best lak kalau gi melaka..
    yeeehaaaa!!!

    pastu nak beli belacan banyak2..auwww...
    dah lama tak makan belacan

    Jom Kita Berkenalan

    rasanya ni bulan kegigihan untuk seorang jade..huhu..trimas bro Ben

    1. Letak header Blog Ben Ashaari

    ok da letak

    2. Bila mula bina blog?
    tutup muka(sebab malu)..dari tahun lepas

    3. Jumlah follower setakat ini?
    tutup muka lagi....31 orang

    4. Berapa trafik harian?
    dalam 40 kot..

    5. Sehari berapa entri?
    3 entri

    6. Berikan satu blog yang best korang suka baca ..
    yang ini dengan bangga saya cakap saya suka baca blog kak eynda...http://meandmylife1376.blogspot.com/ bacalah..tak tau hari tu ada blog pilihan.kalau tahu undi kak eynda untuk blog pilihan isteri..hehe

    yeay!! da sampai.. terima kasih JS

    dah sampaiii..novel-novel JS yang dah diorder sebanyak 4 buah dah sampai tadi depan rumah.terima kasih encik posmen..hooraayy!!!

    jeng jeng jeng..dalam sejarah betul order buku banyak2..



    colurful tak buku2 ni??


    see..inche shabby da berposing depan novel2..tak aci hokeyy!!


    novel yang saya order adalah:

    1. 3 Jantung Hati by Nisyah ~ novel terbaru JS
    2. 3 campur 1 = 3 by Ana Farhana
    3. Suka Saya, Ya? Suka Saya, Tidak? by Manjlara
    4. Melur Bunga Ivy by Nazurah Aishah

    ha..kenapa banyak sangat order ni??inilah tawaran akhir tahun daripada Jemari Seni...30% diskaun untuk semua novel...ya!!!!30% diskaun untuk semua novel..

    Diskaun 30% untuk semua NOVEL UMUM terbitan Jemari Seni mulai 1 ~ 31 Disember 2010. Tawaran untuk pembelian online, melalui pos atau datang sendiri ke premis JS sahaja. Pesanan dan pembayaran hendaklah dibuat dalam tempoh tersebut. Selamat memilih, membeli dan membaca.

    menangislah!

    Menangislah...
    Jika itu melegakanmu...
    Luahkan yang terbuku...
    Jangan ditahan sendumu itu...

    Menangislah...
    Andai itu melembutkannya..
    Biarkan si dia memujukmu...
    Untuk kebahagiaan bersama...

    Menangislah...
    Tiada siapa pun akan menghalangmu...
    Lakukannya!!!
    Hati yang rawan jangan dipendam...
    Kelak, binasa dirimu nanti...

    Menangislah...
    Biarkan airmatamu menghapus dosa-dosamu…
    Hanya dia yang bisa mengampunkanmu..
    Jangan malu!!
    Jangan kaku!!
    Dirimu yang rugi menanggung rindunya



    GOOGLE

    Tuesday, December 14, 2010

    blogwalking software by jiwakacau

    ---Banner---
    Blogwalking Software New Version


    ---Sidebar---
    Blogwalking Software New Version

    alrito..blogwalking yang menjimatkan masa..hehe..
    ala2 bloglarian gak...yang ni ringan sikit sebab tak ramai join lagi kot..
    thanx jiwa kacau
     

    Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork