Tuesday, May 18, 2010

elly, the zombie slayer

wow,kenapa tajuk macam ni...elly da tak nak jadi cikgu ke?macam best gak kan kalo jadi zombie slayer..bunuh2 zombie.tembak,pukul,ketuk,tikam die...weeee....kenapa tiba2 cerita pasal zombie.zombie antara makhluk yang saya tak berapa suka sebab dia macam saiko,immortal(eh betul ke),takde perasaan...pastu kejar-kejar orang nak bunuh,nak makan...ha ni semua pengaruh tengok cerita zombieland hari tu...

credit to google image

sebenarnya,ada sebab tiba2 tajuk entri ni macam ni...petang tadi tidur.da tak tau nak buat apa,ni la aktiviti wajib sejak habis study..dalam tu mimpi jadi zombie slayer.serius memang seram....tengok dalam movie bolehla jerit2 suruh hero heroin lari selamatkan diri..
tapi dalam mimpi ni,kalau da kita heroinnya,macam mane nak selamatkan dirikan...
memang siap lari2 nak jauhkan diri dari zombie tu..then nyorok belakang curtain.siap adik yg kecik pun saya selamatkan...nyorok senyap2 bawah curtain...tak bernapas pun...huhu...
tapi last2 kantoi gak.zombie tu prasan..so kenala bertarung dengan zombie tu...takde pistol jadi kita gunakan je la apa yang ada..guna apa tau???saya guna tangan kilas kepala dia..sampai tercabut kepala dia.waaaaaaaaaa....ngeri ngeri....nasib baik sampai situ je.....kalo ade zombie lain,tak taula...
nak tengok tak muka zombie..jap ya

credit to google image

yang ni saja nak kongsi tips dari cerita zombieland tu.ada tips kalau nak lawan dengan zombie.adeh cerita ni sangat lawak.sepatutnya kena ikut supaya kita selamat.tapi dalam mimpi tu,tak dapat la kan nak ikut tips ni sebab da tak boleh pikir.hehe

1.cardio-maknanya kena fit sebab kena lari laju.zombie lari laju tau
2.limber up-ini penting untuk maintain stamina
ada banyak lagi tapi rasa macam tak sesuai untuk mimpi tadi..hehe


itu je nak cerita..sebab da lama tak mimpi,jadi agak excited gakla....yeayyyyyyyy...
nanti kalau ada cerita lagi,saya update ya....

4 comments:

noney said...

enjoy little thing . terbaik!

pearl jade said...

nonie...yezzzzaa...
1 lg tips yg berkesan...hehe

MakTEH said...

hahaha! majid, cuci kaki before todo ye...

pearl jade said...

makteh
baiklahhhh....hhehehhe

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork