Thursday, April 14, 2011

Pemeriksaan Kesihatan dan suntikan BCG Tahun 1 di SK Seri Lanang

assalamualaikum....hari ni teacher suhaili happy sangat...anak2 tahun 1 dapat suntikan BCG....masa ni baru dapat nampak budak2 cuak, sedih dan yang paling penting,ini semua untuk kebaikan mereka.supaya sistem imunisasi mereka bertambah kuat dan tak senang demam...hope semua dapat datang hari-hari...

tarikh: 14 april 2011

masa: 9:00 am - 12:00 pm

tempat : bilik kesihatan SK Seri Lanang

murid yang terlibat : tahun 1 setia dan 1 jujur

Objektif :
1. Pencegahan daripada terkena jangkitan penyakit yang serius
2. Memberi pengimunan kepada murid-murid dan melawan penyakit berjangkit
3. Mengurangkan kadar kematian kanak-kanak akibat jangkitan penyakit berjangkit

Cara pelaksanaan :
1. Suntikan BCG dan titisan Tetanus diberikan kepada murid-murid Tahun 1


puan doktor check temperature dorang dulu before nak inject...



cik misi, awak buat apa tue....waaa.....
balik kelas teacher suhaili tanya kat boboys....

boys, nurse watpe kat awak tadi...
teacher, nurse pegang k***k kitorang....
hahahahaha...adoi, tulis betul dak2 nie...

tujuannya: nak tahu benda tu keras ke tak...erk, teacher suhaili pun segan nak tanya cikgu2 laen lebih2..hehe




yeaaargghhh..that's my girl...the bravest girl ever in year 1...tak takut langsung..she's the first one..cool je..love you azurraaaaa!!!



wwuuuuuu..teacher suhaili pun rasa kebas tengok benda ni...ngilu je rasanyaaa...








ni masa pukul 12:30 tadi....semua melepek je...ajar maths time ni....semua senyap je...kalau tak,dorang la yang pokpek dari awal sekolah sampai habis sekolah...kesian, ada yang tidur....takpe, teacher suhaili kesian dengan korang hari ni je...esok teacher suhaili jadi singa balik k...hihi

see..semua sibuk pegang tangan....nak keluarkan buku dari beg pun tak larat..haha..ciannnya

tadi ada siap yang menjerit2...padahal sebelum tu dia yang paling eksen tak sakitla apa la..tiba2 dia yang teriak paling kuat...haha....seb baek teacher suhaili takde kat sana tadi....kalau tak glamer la kau fitri...hehe

pastikan anak-anak anda mendapat rawatan BCG dari awal ya....ini penting untuk memastikan generasi muda kita sihat sejahtera...peace!!


9 comments:

ilham_un said...

dulu masa kena cocok saya nangis2 guling2.hahahaha.

puteraduyong said...

hehe...teringat lak zaman dulu... :)

Qaseh dalia adelia said...

hik2 teringat mase sekolah2

Dalila said...

hehe..btui3..sokong Qaseh ;)

hai teacher suhaili..hepi berblogging ;)

jom join my segmen bloglist..esok last :)

pearl jade said...

kak ilham un,..hahahhaa
da agak da...tgk akk suka nangis pun sye tau.miahaha

pearl jade said...

puteraduyong
ahaahahah..yeeke!!!zmn muda2 kan

pearl jade said...

qaseh..da besarkan kite ni
huuhu

pearl jade said...

dalila...ok tenkiu dear
sye join ya

Izamir Ridzwan said...

teringat plak masa dulu2

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork