Tuesday, April 12, 2011

syukur!! lulus interview SPP(suruhanjaya perkhidmatan pelajaran)


syukur alhamdulillah...semalam cek KAT SINI, saya dah lulus interview SPP....maknanya apa ya?
maknanya, saya officially dah jadi cikgu =)......
alhamdulillah, cita-cita dari kecik dah makbul....
ya,saya kena berusaha lagi untuk memantapkan teaching skill saya..
kena banyak belajar dari cikgu2 senior....
tadi masuk kelas rasa lain je...
dah rasa wow!! i am a real teacher now....alhamdulillah!!!
eh, habis selama ni kau bukan teacher ke?
hehe...
betul tue...before this saya hanya guru baru yang belum sah lantikan sebagai guru tetap..
masih lagi guru sandaran terlatih..
ala kalau dalam medic term, saya ni masih dalam housemanship..cuma HS 2tahun kan..
guru sandaran ni tak tentu..bergantung kepada cepat atau lambat kita di interview, menjalani kursus induksi dan lain-lain...
lepas ni, tinggal tunggu surat tawaran and proceed dengan procedure2..
alamak apa ek? rasanya macam wat medical cek up, hantar borang tapisan keselamatan..erm tapi tue semua da wat dulu..tinggal tunggu surat and wat ape yang disuruh nanti...harapnya semua berjalan lancar and akak kerani dapat setelkan cepat.hehe..

ok, sila semak keputusan interview SPP anda DI SINI yaaa...all the best untuk semua...

29 comments:

masterfaiz.com said...

tahniah cikgu ^^

Miss Dill said...

yay! bleh blanje kak pasni ^^

Nurul Alyaa said...

tahniah..

il ya na said...

congrate, kalau GST ni mesti yang grad with degree in education ye? if lets say ada degree bidang IT, then nak jadi cikgu itu GSTT ke? correct me if i'm wrong.

.: iEyLa :. said...

congrats cikgu!!!! :)

solo molo said...

tahniah...

jom mengundi...
http://solomolo.blogspot.com/2011/04/marilah-mari-kita-mengundi.html

pearl jade said...

@masterfaiz.com

tenkiu =)

pearl jade said...

@Miss Dill

waa...tenkiu 4 d tips kak...huhu
ok nnt tggu saya naik gaji..hehe

pearl jade said...

@Nurul Alyaa

tenkiu awak =)

pearl jade said...

@il ya na

ya betul..sye GST..degree in education.if ilyana nak apply,mmg betul GSTT...da apply ke?

pearl jade said...

@.: iEyLa :.

tenkiu ya ieyla =)

pearl jade said...

@solo molo

terima kasih ya..
ok sye dtg

il ya na said...

ada apply tapi xde pgil intervw pun ;( belum rezeki lagi

nadira shahid said...

wah,congrates! ;)

pearl jade said...

ilyana...dun gve up ya
insyaALLAH boleh! =)

pearl jade said...

nadira...
tenkiu =)

il ya na said...

@pearl jade insyaAllah, Aminn

Mia Liana said...

wahhhh! best2.. tahniah ya..

Ellen said...

Tahniah ya dik..akak turut bangga jap..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tahniah buat siti..kuatkan keazaman tu ye..anak 2 sekarang ni agak nakal sikit

Izamir Ridzwan said...

tahniah cikgu..!! hehe

pearl jade said...

kak mia,tenkiu kakak syg =)

pearl jade said...

kak ellen.tenkiu ya kak..muaaaxxx

pearl jade said...

si LM,mekacih..get well soon k =)

pearl jade said...

IR,thanx ya
selamat belajar

miezaniera said...

tahniah ;D

pearl jade said...

terima kasih =)

Pembawa_Wacana said...

tahniah...:)

pearl jade said...

PW....tenkiu so much =)

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork