Saturday, May 14, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU



salam and hi to all...en ben ashaari buat segmen lagi....siapa2 nak join leh klik sini ya...

1. Dimanakah anda belajar dulu .. sekolah rendah , menengah kemudian menyambungkan pelajaran di ... Tahun jangan lupa yer ..

1. Tadika: Tadika Kemas Kg Bukit Badong, Kuala Selangor...tahun 1992..nama cikgu tak ingat...

2. Sekolah rendah: SK Taman Keramat 1 dari 93-98...tahun lepas sementara tunggu posting, saya siap jadi cikgu ganti kat sekolah ni.cikgu-cikgu masa saya belajar dulu ada lagi kat situ.dulu dorang were my teachers and pastu jadi my colleagues..hehehe...

3. Sekolah Menengah: SMKA Maahad Hamidiah Kajang…dari tahun 1999-2003…I told you, hantarla anak-anak belajar kat sini.insyaALLAH berjaya dunia akhirat…banyak yang saya belajar kat sini especially erti persahabatan.alhamdulillah sampai sekarang kitorang masih keep in touch and kitorang takde klik2…semua kitorang kawan…sangat indah waktu belajar kat sini….orang lain buat geng masa zaman sekolah kan tapi geng kitorang wat geng lepas habis zaman sekolah….we are the backbenchers…haha…jumpa balik time reunion…tiba2 baru perasan,kitorang ni duk belakang dalam kelas..dak2 nakal ar kononnya.geng-geng kami terdiri daripada:

a. Intan nazifah ahmad (kapla geng)

b. Nurdiani kamaruzzaman (paling tinggi)

c. Shahnaz adreena (paling shotonk)

d. Sharifah Dzarina (paling comel)

e. Siti suhaili sarif (paling cengeng)

f. Muhammad azfar hisham (paling baik…ikut je cakap kitorang)haha..

4. Matrix Negeri Sembilan (KMNS)- tahun 2004..sebulan je kat sini

5. Maktab Perguruan Ilmu Khas…Tahun 2004-2008sekarang da jadi IPG Kampus Ilmu Khas.. foundation 2 tahun + first year and second year kat sini untuk course B.ed TESL..kira 4 tahun belajar kat sini

6. UM-2008 – 2010…sambung 3rd and 4th year kat sini untuk course yang sama..course ni twinning program between IPG and university…

7. SK Seri Lanang -2010 until now 1st sekolah yang saya ajar..hehe

2. Cikgu yang anda masih ingat sampai sekarang , dan mengapa ..

Ustazah azlinda..sebab dia ustazah yang sangat best..dia warden kitorang masa kat maahad dulu…selalu sabar je dengan perangai kitorang..ahahaha..tapi paling best sebab ustazah kalau mengajar memang dasyat…dia pandai bezakan personal and kerja…bayangkan kat asrama kitorang kamcheng tapi kat sekolah serius mengajar. I mean takdela nak manja2 kan kitorang ke apa ke.ni la cikgu yang bagus…hehe

Cikgu pazilah pulak paling sporting..dia ajar kitorang akaun masa form 4 and form 5…tak jemu-jemu ajar kitorang yang banyak songeh ni…approach dia best…pandai betul dia ajar macam dia ajar sampai kitorang paham.sebab cikgu pazilah pernah jadi akauntan tak silap…so dia Nampak camne nak apply benda tu betul-betul..hehe.and dia suka gak wat kelas tambahan.pastu nanti dia belanja kitorang pizza ke ape2 ke..yeaayyyy..sebab tu kitorang saying cikgu pazilah..hehe..sebab cikgu la jugak the backbechers wujud…habis sekolah,cikgu selalu ajak kitorang gi gathering.kira cikgu la mastermind untuk reunion kelas form 5 kitorang. Dari situ la kitorang rapat…yela,masa kat sekolah dulu dak laki mana leh rapat2 dengan dak pempuan..hehe..sayang cikgu…muaaxxx..

the image


3. Ceritakan segala kenangan anda sebagai seorang guru ..

Wah, kenangan aku jadi cikgu….hmm,sangatla banyak walaupun baru 8 bulan jadi cikgu.wat point2 je la ya..

1. Pernah ada budak terberrr******k dalam kelas.dan kena cuci.ooh biase la tu kalau jadi cikgu..hehe

2. Handle macam2 aktiviti/event sekolah…memang best sebab macam2 benda nak kena buat

3. Pernah kena observe dengan PPD and minah salleh..ala miss sarah from aussie tue…cek SINI…suspen la jugak..memang nak muntah hijau sebab selalu lecturer yang observe…hehe

4. Oooo pengalaman tayar bengkak and bocor terkena paku….haa 2x tau gi workshop sorang2…sebab jadi kat banting.eh kira pengalaman jadi cikgu la tu kan..hehehe

5. Bila murid2 cakap,teacher suhaili cantikla hari ni……..waaaa blushing gakla..eh budak2 kalau puji memang jujurkan.ahahaha..

Oh itu je kot..hehehe…banyak lak cakap harini…biasela, tulis benda yang kita suka, mestila banyak nak cakap.hehe..lastly, selamat hari guru semua :)

Award to Teacher’s


18 comments:

blackroses said...

sk sri lanang tu kat mana ek?banting ke?

sayapun join segmen ben...jom jenggah dna follow saya..

http://roziana81.blogspot.com

pearl jade said...

haah kt banting..heheh

thanx follow...

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum..wah bestnyaa..
Selamat hari guru..:)

mira razak said...

yang terbe**** tu xthn, hehe
selamat hari guru. :)

Kalamhati said...

salam singgah balas..

Selamat Hari Guru cikgu!!..=)

pearl jade said...

haris kaito
baik!! sy sggah nanti ya

pearl jade said...

jahidih salih

wassalam...terima kasih ya :)

pearl jade said...

mira razak
ha 2la pslnya...sye lg la x tahan nk bau..hahah

pearl jade said...

kalam hati....
terima kasih ya :)

Siti Noraisyah said...

Selamat hari guru.. semoga terus jd guru yang cemerlang.. ^^

pearl jade said...

aisyah...
terima kasih ya :)

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan cikgu dari laman blog abg ben.. saya follo blog cikgu ni yaa... Ada masa mai la singgah n follow la sekali blog saya cgu Awang yang tak seberapa ni... Huhuhu

fuuyooh said...

salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. hehe..
Hentam Saja lah

aida4eva said...

guru mencorak insan..sygi guru anda.. :)

http://aida4eva.blogspot.com

pearl jade said...

salam awangkujohan
sampai jugak awk ya kt blog sye
hehe
sy sggah gak blog kamu..huhu

pearl jade said...

salan fuyooh
tenkiu 4 coming :)

pearl jade said...

aida...
baik..awk syg akk x?hehe

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork