Wednesday, May 11, 2011

Rahsia Diri Mengikut Bulan : Mei


salam and hi to all...wah,berturut-turut buat entri mengenai rahsia diri..semalam Rahsia Mata Wanita...hmm,actually suka gak tengok sifat-sifat manusia...maybe sebab dulu masa amik subjek saikologi, kena present bab personaliti, terus rasa menyibuk nak tau sifat orang..hehe..alahai padahal kalau takde subjek, aku memang suka menyibuk nak tahu hal orang..hehe..

erm, kenapa tiba-tiba start bulan mei.hahaha...sebab baru je terpikir nak buat start bulan mei.maybe sebab ramai yang lahir bulan ni dan ramai lak kawan-kawan aku yg nak kahwin bulan mei(oi jade...ape kaitannya ngan lahir bulan mei)...haha..hentahla..bagi chancela kat orang-orang kat luar sana tengok camne agaknya orang yang bulan mei.kotla mak mertua korang lahir bulan mei, ha kan advantage tu leh amik hati dia..hehe..aku tak lahir bulan mei ya...

ok tak mau cakap banyak...yang ni aku jumpa kat SINI...kajian dari Datok Dr Hj Fadzliah Kamsah..insyaALLAH betul....100% betul ke tak wallahuallam...hanya Allah yang lebih mengenali kamu :)


1. Keras hati & degil

macam betul je...hehe


2. Kuat semangat & bermotivasi tinggi.

fuh! macam betul jugak..


3. Pemikiran yang tajam.

erm...tanyala yg empunya badan..hehe


4. Mudah marah apabila tidak dikawal.

pernah jumpa...baran gak orang tu..


5. Pandai menarik hati & perhatian orang lain .

ohmaigoooddd...sangat betul!!!!! rasa sweet talker yang aku kenal memang lahir bulan mei...


6. Perasaan yang amat mendalam.

giwang terlebih ke ni ek??hihi....


7. Cantik dari segi mental & fizikal.

seriously, aku banyak tertarik dengan orang lahir bulan mei...dorang ni cam ada aura...rupanya

ada kaitan...waaaaaaaaaaa...


8. Tidak perlu dimotivasikan.

no komen!


9. Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.

no komen!!!


10. Mudah dipujuk.

ngaaaaa...manja rupanya orang lahir mei...miahahaha...


11. Bersikap sistematik (otak kiri).

erm...macam betul.mostly orang yang aku kenal,kerja teratur je...


12. Suka berangan.

SANGGGAAATTTTTTTT BEEEEETTTTTUUUULLLLLLLL!!!! sekian,terima kasih!!


13. Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.

no komen!!


14. Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.

awak pernah sakit kat situ ke?? tak pernah tau pun...hehe!! sila wat cek up ya..hehe..


15. Daya khayalan yang tinggi.

SANGGGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTT

BEEEEETTTTTUUUULLLLLLLL!!!! sekian,terima kasih!!


16. Permikiran yang tajam.

tajam kot..kalau tak camne dorang ni berjaya kan..hehe


17. Pandai berdebat.

fuh seram...macam betul jugak...selalu nak menang je kan...


18. Fizikal yang baik.

langsing2 badan dorang..hehe..


19. Kelemahan sistem pernafasan.

mak ai....sila wat breathing selalu...


20. Suka sastera, seni & muzik serta melancong.

no komen!!


21. Tidak berapa suka duduk di rumah.

no komen!


22. Tidak boleh duduk diam.

no komen!


23. Tidak punya ramai anak.

lola...saya doakan awak ramai anak..hehe..


24. Rajin dan bersemangat tinggi.

lola memang bersemangat..dan comel.hihi


25. Agak boros.

lola macam berjimat cermat je...jangan marah ya lola



amacam?sama tak dengan korang....rasanya takdela betul semua kan...hehe...tapi for me, ada sifat-sifat ni sama dengan orang yang aku kenal lahir bulan mei....penting ke tau benda2 ni??hm...aku rasa mungkin untuk lebih memahami diri,pasangan,kawan or siapa2 je boleh dijadikan panduan..tak kan la dr fadzilah saja2 nak buat kajian kan..hihi



8 comments:

Eya Eybizz said...

bnyk yg x betul..ekekeke...

The Sharkox said...

sorry, aprilman..haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hehe..sekadar ramalan.tak baik tuk percayainya kan?

pearl jade said...

kak eya
hehehe...yeke??

pearl jade said...

sharkoxmix....nnt aku wat april lak
miahaha

pearl jade said...

kak LM...
hehe..ni survey je...sje je kak...

Ujang9897 said...

tak best...bulan novembar gak best..=)


dah nampak kenapa tak amik gambar..=)

pearl jade said...

haha..nnt bulan november aku wat lak.hehe

mse 2 ak x dpt digest lg...
ingtkan azfar kwn aku..tb2 nmpk nama yana bru ak prasan..eh ni ujang
haha

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork