Saturday, May 14, 2011

orang lain dapat saman daripada PDRM, aku dapat cek

salam and hi to all..miahaha...selalu dapat saman je kan...hari tu siap dapat saman tak bayar parking..sampai hati encik polis buat saya camni..wuwuwuw!! sila bayar tiket parking ya..hehe..tapi takpe, dapat balik duit tu sebab tiba2 dapat cek dari PDRM...hahaha..suspen je abah wat announcement.siap panggil semua adik beradik berkumpul kat living room...tak pernah2 abah wat camni.suspen gilos!!!ingatkan nak cakap,anak-anak, abah nak kahwin lagi..nauzubillah!!!hehe...intro panjang gile...abah harap awi dapat 8a dalam pmr, aida and adibah dapat upsr yang bagus..ayun pointer kena 3.0 ke atas....kitorang da jerit2 da...ape ni abah..sila cepat sikit...ingatkan abah nak bagi duit kat kitorang sebab abah dapat bonus ke ape ke kan..and tiba-tiba..jeng jeng jeng!!!!! abah keluarkan something dari envelope!!! apa benda tue...


tadaaaaa.....dapat cek uolss...dari PDRM....weeeeeeeeeeeeeeeee..adik2 ku, sila jangan jeles..hehe


mekacih PDRM....walaupun tak seberapa, saya bersyukur...


kenapa dapat cek ni?hehehe...kira saguhati untuk anak2 polis yang sukses masa belajar dulu...alhamdulillah syukur..waktu-waktu sengkek ni,bagi RM10 pun rasa syukur...hehe...

result final sem jatuh sebab berangan banyak masa ni..tapi alhamdulillah still dalam dean list..
untuk adika-adik kak elly yang kak elly sayang, akak harap kita semua boleh jadi kebanggaan mak abah kita..bukan kejayaan dikejar untuk dapat kekayaan dengan cara yang salah tapi apa yang penting, kita berusaha untuk membahagiakan mak dan abah kita...kita je harta yang mereka ada...takde apa yang dorang harap dari kita kecuali membanggakn mereka dan membahagiakan mereka..jangan lupa doakan mak abah kita kerana tanpa mereka,siapala kita...akak harap,akak dapat jadi contoh yang baik untuk adik2 akak ni...tiqa,ayun,awi,aida,diba...let's make our parent proud of us....all the best in your life adik-adik akak :)

8 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

wah,besh2..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah tahniah. Best jd anak polis kan??
TERKINI : HARUS MENGUMPAT KALAU..
TERKINI : MUDA TAK SEMESTINYA BUJANG
TERKINI : JANGAN DI KAIT ORANG YANG TELAH TIADA

pearl jade said...

nuyui
heheh..tenkiu

pearl jade said...

kak lekat lekit
jadi anak polis memang best..hehe

nUr _ atiQah said...

tahniah2..^^~

pearl jade said...

atiqah
thanx ya :)

Dr Love said...

wah !! tahniah2!!! dasatttt tu... boleh buat beli mangkuk tingkat 1 lg kan... :P

pearl jade said...

dr love
baik,nnt sye bwk mangkuk tingkat
kali ni x kosong..ade isi..hhehe

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork