Saturday, January 22, 2011

my philosophy of love

assalamualaikum sume..hope sgt korg bace blog ni.tau x nape..sbb aku nak kongsi aku nye falsafah cinta.ada dua bnda yg wat aku nak create blog kali ni..1stly,my "favret" subjek which is philo,dpt B+ hari tu.alhamdulillah lah sgt..ingtkn failed psl MR sadas n mr yap marah sgt kt ktrg. mane x nye,carry mark ktrg pling truk among 3 cohorts..ngn perangai ktrg yg ala2 x menepati waktu,lg r dorg temper..so,subjek filo ni wat aku sedar 2 mencipta falsafah aku sendiri(ceh,ingatkn nak wat falsafah idup,falsafah cinta rupenye..huhuhu!!!!)

secondly,time POS(PROGRAM ORIENTASI SEKOLAH) hari 2, hari2 aku tggu teksi ngn bus utk ke sekolah maluri yg ku sgt sayangi itu.dari situla timbulnye idea utk mencreate my philosophy of love.

ok,bg aku la kan..cinta 2 ibarat menahan teksi.tau x nape..as i said b4,aku t’pk bnda ni tm nk tahan teksi.time 2 baru 6.30 am tp xde teksi pn nak benti.sabar kela…berikut adalah antara skema jawapannye..b4 that,imagine konon2 driver teksi@cabriolet@cab 2 ur life partner..

1)ok,kite nak tahan teksi kn..ada org 2..baru je smp tp trus je dpt teksi.means senang je dpt jodoh.

2)da b’peluh2 kite tggu ni,xdpt2 gak.sekali tibe2 teksi lalu.cantik r..kosong.tibe2 die xnak benti.die wat dek je..cis betul..mksudnye,org 2 xnak kt kite laa 2..kdg2 2,teksi kosong n die benti kt kite.tp die xnak hntr kite.alsan,"abg xlalu sane dik"mksudnye…kite x sehaluan.huhuhu!!!!

3)aku da xtahan da ni..at last,aku tawakal je..br je semalam husna kwan aku ckp kalo nak harungi dugaan hidup,kite kena yakin ngn ujian ALLAH.mak ai.aku insap gile..2psl aku twkal..last2..aku mls da nak tahan..aku trus jatuhkn tgn..elok je aku trun tgn,tup2..ada teksi benti..yaALLAH,dan2 2 gak aku nangis dlm teksi..mmg betulla ,kite kena yakin and tawakal ngn kuasa ALLAH..

4)kdg2 teksi benti tp ada org r plak..mksudnye die nak tmbh istri r 2..hehehehehe

alamk,byk lg nak ckp ni.tp keyboard wat hal lak..t aku smbung balik k..mmg merapu sket aku ni..ayat pn tunggang langgang.xpe,t aku edit balik..

adalah aku b’bangga kalo korg sudi kongsi same korgnye philosophy of love..sekain

to be continued..

ok,aku continue aku nye philo after aku wat survey ky org len plak.

5)kdg2 kite tahan,tp org len yg nek.melepas la plak.ha,ni biase blaku ni..slumber dek die je.ni jenis yg pndai amik kesempatan.mst korg pnh jmp org cmni.why not die wat cmni dlm bab2 jodoh.tau x dorg ckp ape kalo korg sound die.."sape cepat.die dptla.."cheezel btl

6)kte xtahan pun,org len yg tahan top teksi 2 dtg kt kite.wah.lucky btl..tau x bile korg blh jmp situation ni.biasenye dlm frenship r..yoyoan je kite ngurat die,tp last2 die nak kt kwn kite sndr.ni mst ujian dlm frenship.huhuhuhu…

7)kite xtahan pun teksi 2,tibe2 die benti kt kite.kire jodoh 2 dtg sendiri r..xpyh carik2.ha,yg ni jd kt kwn aku si merah jambu.die jatuh dlm kategori yg ni.so,aku amik dr xperience die r ni.huhuhu…ha,kt sini kena careful r yek.so kt sini follow ur kebijaksanaan whether nak accept or not.do d rite decisio keh..

8)kite xtahan pn teksi 2,tibe2 die benti.tp kite xnak naek.means…kite tggu bus.heheheehhe..ha.yg ni korg tlg r translate utk aku blh x.ala2 assgment r ni..huhu..nak gak dgr opinion korg.segan lak asik aku je yg cite..


9 comments:

pearl jade said...

testing

nona said...

uish,kali ni taip laju2..
hmm...bg aku la kan pasal kite dpt teksi tp xnak naik coz kite nk bus..
itu sbb kite mmpunyai hak untuk memilih dlm hidup..
dtglah teksi limosin sekalipun,kalau dh kite xnk tu xnk la gak kn..kite tetap nk naik bus..
walaupun kite trpakse mngharungi keadaan xselesa dlm bus,penuh,berhimpit2..tp sbb kite dh suke..
samela mcm org yg kite cinta.walaupun terpakse susah2..tp sbb kite nk die,kite xkesah.walaopun sbnrnye kite leh dpt yg poket penuh..
sekian=)

pearl jade said...

hehe
aku amik dr blog frenster
sj nk share kt sini lak
ahax
btul 2 na
kire teksi n bus 2 blh kte beza 2 dunia la kot
tp yg kdg2 ngade2 nya 2,bile da xnak teksi n nak bus,bus x de la plak
2 mknenye ape?
kire melepas r sume kn?
hehe
ko kalo bg komen dasyat btl
cayalah

nona said...

itu maknenye..walaupun kite ade hak untuk pilih...tp belajarlah bersyukur dgn ap eyg ade..
means,,,wlupun mmg bus dihati ko..tp dtg sebuah teksi yg layak dikira sempurna..
wajarkah menolak?

heee..aku dh mcm motivasi lak kt cni..hahah!

niesa said...

ko cite pasal teksi aku teringat pasal mamat teksi yg kutuk aku dulu. kate aku ni muke x de bf. kne ubah perangai la. die kate aku sombong. Akb baik punye senyum la kat die siap layan borak bleh die kate aku cam 2?
gile ar. Konklusinye, jangan layan abg teksi dan aku tetibe emo sebab ko tulis psl teksi bnyk kali..
huhu...
benci la teringat balik...

nona said...

haha..aku igt.aku igt.
itu teksi xgune..
xpayah naik.jatuh pada kategori
"NMT"
NotMyTaste

niesa said...

aku sedey dowh..
smpai aty die

pearl jade said...

blagAk gile pak cik 2
ade lak ckp cm2 kt org
kite ni pnyla baik nk naik teksi die
xpe niz
an eye for an eye
a tooth for a tooth
tggu je
ade la 2 nnt blsn die

Miss Yaty said...

lama gak miss yaty imagine jadi driver teksi jadi pakwe miss yaty...hihihi ;p

jade nak tips dapat BE?

http://sophisticatedgirllife.blogspot.com/2010/12/tips-mendapatkan-buffered-earning.html

Selamat mencuba ye :)

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork