Wednesday, January 05, 2011

minggu transisi dan guru penyayang tahun 1




1 hari tak update rindu lak rasanya
ni pun curik2 update sebab dah bawak laptop gi skola
tak kan nak masuk computer lab..
petang2 boleh la kot
hehe

minggu ni tak ajar lagi untuk year 1
masih sesi orientasi
tapi sekolah saya menamakannya
program transisi dan guru penyayang 2011
dalam 2 minggu program ni dijalankan
hari2 program yang berbeza dilakukan
sepanjang saya masuk, saya dah nyanyi2
lagu angkat tangan kanan goyang2,
ABCDE...
satu2 saya sayang ibu
wah menyanyi je kerjanya
ada juga bagi task sheet untuk dibuat
warna2 huruf2...
tulis nomboor
program ni lebih kepada mengenal pasti sama ada mereka boleh membaca, menulis dan mengira
see..sempat lagi snap picture..
haruslah kan...penting tu.hehe

macam2 lagi diajar
cara2 greet cikgu
terima kasih cikgu
thank you teacher
good morning teacher
assalamualaikum
ha yg ni paling penting
cikgu izinkan saya ke tandas
teacher, may i go out
kalau tak, kompem menjerit
cikgu, saya nak kencing
fuh, mencabar betul
drilling je dulu benda ni
saya dah menuntut dengan mak hari tu
mak cakap, yang penting bagi budak minat datang sekolah dulu
wah, baiklah mak


5 comments:

Anonymous said...

dulu..waktu aku 1st msuk darjah satu..rase sayu n risooo jee...
x tau ape bakal terjadi kn..hahahaha
never give up ajar anak murid..
kalo mereka x bersinar skang..mereka pasti akan bersinar di masa hadapan..insyaallah...
intanazifahmad

misz sheyla said...

huaaaa...sonok!!!..nak masuk drjah 1 balik...dulu x sempat orientasi pun coz masuk drjah 1 lewat 2 minggu...uhuuu

Enh Ear said...

sernok nya.. dapat nyanyi..
mesti diorang suka kan.
goodluck ye.. semoga dapt tarik perhatian mereka

ijat said...

waaa jid syoknya dpt aja budak tecik.. jeles2. klu diberi peluang milih, mau prmary dr scndary..

tp kan jid, Allah tu maha mengetahui. jid mmg tabah. dr dulu lg. mmg sgt2 sesuai.

chayokk jid!!

nadzirah said...

best nya elly. saya teringin nak jadi cikgu tadika. semoga Allah mempermudah jalan anda. selamat menjadi cikgu yang cemerlang. boleh tak kalau satu hari saya nak melawat anda di sekolah? kat banting, kan? ^_^

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork