Friday, December 17, 2010

segmen: Dulu aku nakal!

wee....ada segmen baru...saya sukakannya sebab berkaitan dengan sekolah..sekolah adalah tempat yang paling suka sepanjang hidup saya...hehe..thanx bro Ben Ashaari..siapa2 yang nak join, leh gini sini ok..Ben Ashaari: segmen: Dulu aku nakal!


1. header blog BEN ASHAARI
2. Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...

Saya bersekolah di SK Taman Keramat dari tahun 1993-1998..yang sweetnya, saya pernah mengajar selama 3 bulan dekat sekolah sini masa nak tunggu posting sebenar…

Sekolah menengah pulak, SMKA Maahad Hamidiah Kajang dari tahun 1999-2003

  1. Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi

Silat Cekak Ustaz Hanafi..pernah masuk kebangsaan tapi tak menang..hehe

  1. Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..

Jawatan: ahli biasa Silat Cekak Ustaz Hanafi je..

pernah gak jadi Penolong Ketua Rumah Sukan, Rumah Zuhal(biru)..

pengawas sekolah: jawatan--->Penolong Lujnah Disiplin..hahahahahaha..jadi Penolong Disiplin ok...budak paling nakal dah jadi Ajk Disiplin Pengawas...huhu

  1. Nama guru kesayangan korang ..

Ustazah Azlinda..ustazah yang ajar B. Arab..merangkap warden kat sekolah. Selalu kena panggil dengan Szah Linda sebab buat hal..haha..tapi masuk form 4, perangai da baik and terus kamceng dengan szah..hehe

  1. Subjek paling disukai dan tak suka ..

Suka gila Matematik and akaun…sebab suka nombor and picit kalkulator..hehe

Paling tak suka Sejarah…masa ujian bulanan form 5, pernah dapat lulus cukup-cukup makan. Cikgu siap suruh buat latihan 1 hari 1 tajuk…Alhamdulillah SPM dapat A2…terima kasih cikgu

  1. Kawan baik masa sekolah ..

Inilah orangnya….Intan Nazifah Ahmad…geng buat jahat kat sekolah.. sori ntan..hehe.paling best kat sekolah dulu. sekarang nak jadi lawyer dah intan ni...so adik2 yang nak wat nakal, insyaALLAH korang akan jadi lawyer gak. nakal masa sekolah, tak bermakna korang tak leh excell dalam belajar...pandai gila intan ni...dulu selalu belajar dengan dia.


  1. Cita cita masa sekolah dulu

Sekolah rendah : nak jadi cikgu

Sekolah menengah : nak jadi cikgu

Kerja sekarang: cikgu…alhamdulillah

  1. Artis feveret masa sekolah dulu ..

Suka N’sync, BSB, Anuar Zain, KRU, In-team…dulu Justin Bieber, Taylor Swift takde lagi..so tak leh minat.hihi

  1. Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah

Tiap-tiap tahun menang Anugerah Khas Juri untuk persembahan Minggu Rabitah Hati untuk asrama perempuan…ketua si Intan Nazifah ni ada idea gila2 yang best..haha

  1. Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..
    1. Mandi dalam kolah!!mandi dalam kolah tu mandi dalam kolah tau, ala2 swimming pool…bukan mandi tepi kolah..hehe
    2. makan dalam tray…ya ALLAH, rindunya makan dengan kawan2..huhu

  1. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

Ala kenapa 100 je..hehe.

    1. Pernah kitorang mandi dalam kolah setiap kali ada gotong royong ataupun setiap kali cuti sekolah. Aktiviti yang paling ditunggu2..ramai2 geng2 masuk pas2 buat kuak lentang, gaya bebas..hehe.kalo ada mak bapak yang datang lambat, kitorang pakat ramai2 serbu kolah.
    2. Ha, pernah 1 hari dengan geng gi jogging kat area sekolah. Balik tu kitorang nampak buah rambutan dengan durian, cempedak. Kitorang amik bawak balik asrama sebab ada orang cakap ni tanah wakaf.. so sapa nak leh amik…lepas makan, tiba2 warden dating…marah2 tanya sapa yang amik. Kitorang kena bambu sebab amik tanpa kebenaran.rasanya siap ada roll-call khas pasal benda ni..ahaha…semua rasa tak bersalah sebab cakap ni harta wakaf..of kosla kitorang kalah sebab budak2 lagi.form 3 kot masa ni… (saya siap cek lebih 100 words tak..hehe)
    3. curik2 tengok tv dalam bilik akak dewan makan.TAK PERNAH KANTOI!!!!!!!thanx akak dewan makan..sayang akk.muax!!!

8 comments:

MakTEH said...

HAHAHAHAHAHA!
makan buah! haahahhaa. sian kite kan masetu kene bambu..

pearl jade said...

geng da sampai..haha
yaaa chaaaa...
dasyatkan masa tu
da la nak pmr..haha
ingt lgi x redha ilmu
paling seram masa tu kan..hehe

Syafiq Rosli said...

nice memories

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan

forever love said...

hahaha..halal x jadinya buah2 tue.?

pearl jade said...

@Syafiq Rosli

yup =)

pearl jade said...

@Rozuan Ismail

salam perkenalan..
ni pakcik biola kan?

pearl jade said...

@forever love

hahaha..akhirnya dihalalkn jugak
kena warning jgn amk tnpa kebenaran..hehe

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork