Monday, December 20, 2010

RONASUTRA!ada tak sapa2 yang pakai ronasutra?

masa kenduri nona hari tu, nampak nisa pakai ronasutra ni...ingatkan bedak apa lah agaknya ya...nisa ni pulak suka pakai barang branded.tapi saya tak pernah dengar pulak pasal ronasutra ni.wah tertinggal train ni...hehe

tiba2, nampak kak eynda like RONASUTRA page dekat Facebook..wah,lagilah eager nak tau..kak eynda ni dah ibarat icon hidup saya.apa yang dia buat, mesti rasa best je..hehe..

semalam, terbaca iklan ronasutra ni dalam majalah Mingguan Wanita. tengok dia punya benefit banyak gak..dan sebenarnya saya lagi percaya testimoni dari orang yang saya kenal berbanding testimoni dalam iklan/majalah..huhu

dan tiba2 lagi, iklan ronasutra kuar dekat TV3...hah,lagilah semangat nak tau best ke tak produk ni..hehe..nak tahu benefit dia, sat saya buat air kopi, makan pasta ya...

KEISTIMEWAAN BEDAK RONASUTRA (BEDAK2 LAIN MANE ADE....):

*Diperbuat dari 100% tanah galian asli dan bahan mineral terpilih untuk melindungi,merawat dan merapi wajah anda.
*Berfungsi sebagai pelindung matahari,foundation serta bedak solekan.
*Bebas talkum,TANPA bahan sintetik,TANPA minyak,TANPA pengawet & TANPA pewangi..

APA LAGI YG TERBAIK MENGENAI RONASUTRA MINERAL POWDER???

#KEKAL 16 JAM
Mengurangkan pengeluaran minyak atau `sebum' dan meningkatkan lembapan dalaman kulit.

#MMPYI PELINDUNG UV SPF35

Perlindungan UV yang tinggi dan stabil, lebih baik dari sunblock cecair atau krim, sesuai bagi mereka yang alah pada krim atau losyen perlindungan UV

#2 in 1-Foundation & Powder
#Melindungi kulit dari sinar UV matahari,habuk,kotoran & bakteria
#Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung,
iritasi kulit disebabkan peeling, pori kulit yg besar serta kulit berminyak/kering
#sesuai untuk semua jenis kulit ,umur & jantina.
#boleh dipakai pada waktu tidur tanpa mudarat.
#merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan.
#Tidak perlu gunakan "foundation" berasingan. Serbuk halus & lembut.
Tidak kelihatan bertepung. Tahan Lama & menghalang kulit dari berminyak.
#Formula Halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/Haji
#Tiada tarikh luput (membuktikan ianya tiada bhn kimia, bhn tambah yg memudaratkan)

#Penggunaan yg berterusan menghasilkan kulit yg lembap, pori-pori halus,kurang masalah kedut, minyak berlebihan & jerawat
sumber: http://www.norlawafashion.com/?p=productsMore&iProduct=884

4 comments:

ctnurh0ney said...

ely.. hani pakai bedak ni=)
bedak ni ok. texture die serbuk..
mineral powder cm ronasutra ni bagus utk kulit sensitif sbb takde bhn2 kimia. semuenye natural. dulu Hani pakai mineral powder "Everyday Mineral' produk US n beli kt on9, tapi bile ade produk local ni kite pn mencubela.hehe. harge lg murah=D setakat ni ok, muke tak berminyak2 n natural je bile pakai.die takde fragrance so ade setengah org xsuke bau die.kalau nak beli jgn beli on9, mhl.beli la kt kdai leh tawar2 skit=p
selamat mencube=)

pearl jade said...

haney sayang...
waaa sukanya kita..
ade gak member sndiri yg pakai
ok kena cuba ni..hehe
kat keramat nak carik kt mana ya ?

mush said...

kat PT Widuri, Chow Kit ada, RM45

MUSh - ngomel, ngumpat & mengata

pearl jade said...

@mush

thanx ya mush..hehe

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork