Monday, December 20, 2010

KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER

new segmen is back!! weeeee, i loike it..hehehehehe!! kali ni pasal kenangan sebagai blogger..jom terjah
  1. Header BEN ASHAARI BLOG
    • Tajuk : KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER ( JANGAN linkkan ke entri ini !!! Biar je tajuk tu begitu )

  1. Tarikh lahir blog anda ..
15 Jun 2009
  1. Punca kelahiran blog anda
Fuh!! Nasib baik masa 1st entri tulis reason kenapa buat blog..hehe.. my bestfrens, puan nona dan cik nisa request buat blog.sebab saya selalu baca blog dorang tapi saya sendiri takde..hehe
  1. Orang pertama yang jadi follower anda
Haruslah puan nona dan cik nisa..sebab dorang yang request.. kalau , geget dorang..hehe
  1. Entri pertama anda sebagai blogger
Breaking the ice session
http://pearl-jade86.blogspot.com/2009/06/breaking-ice-session.html
  1. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
Adoi!!terasa terhina lak..hehe..paling banyak orang komen 5 untuk 1 entri..sekian terima kasih…itupun join segmen blog Ben Ashaari..hehe
  1. Blogger pertama yang anda jumpa ..
Puan Nona… tapi dia dah delete blog 2 sebab ada gangguan sikit..yang ni blog dia masa nak kahwin..siapa2 yang nak kahwin, boleh baca sini ya

  1. Blog yg anda minat ..
Kak eynda..sebab dia blogger bukan kawan saya yang pertama saya baca..semua entri dia ikhlas dan dia tak mengejar follower, traffic etc..semua tips yang dia bagi sangat bermanfaat sebagai seorang perempuan…hehe!!memang setia betul baca blog akak ni..
  1. Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger
Sebelum ni, saya ada 2 blog.. yang tu lebih kepada assignment.

Alhamdulillah, dapat share info pasal technology dalam blog2 tu…walau pun yang baca coursemate sendiri..hehe..

Tapi yang paling manis, bila dapat join giveaway dan tersenarai dalam bloglist ben ashaari. Sebab baru2 ni je semangat balik nak aktif berblogging. Alhamdulillah, makin rancak berblogging sebab ada taiko2 blogger yang support bloggers2 laen.

Dan dapat kenal penulis2 idaman macam damya hanna, aisya sofea, noor suraya, syud, ika Madera, nor hayati berahim dan sebagainya…seronok dapat tahu life dorang, dan tips pasal penulisan..sangat informative…jeles je dulu tengok penulis2 ni ada blog..hehe
  1. Ceritakan kenangan pahit anda sebagai seorang blogger
Memang pahit!! Sangat pahit!! Bila ada perang bloggers antara kawan-kawan sendiri. Sangat dasyat!!dah tak ingat balik kalau boleh…bayangkan gaduh dalam blog, kutuk2…balas2 entri…pergi lecture, masam2 muka, perli memerli dalam kelas…adoi!!macam budak2 betul masa ni..hehe..tapi tu semua kenangan, asam garam dalam blogging..untuk semua, sila jaga mulut, ayat, tingkah laku, manner, ethics dalam berblogging..terkejut gak bile tau bro BA cakap dia ada delete entri emo dia..saya tak sempat baca sebab balik kampong..jangan noti2 ok..hehe
  1. Impian anda terhadap blog anda ..
Impian???erm………..paling2 ada 1 komen untuk setiap entri kot.haha..sadis gile!!sebab baru je aktif tak sampai 1bulan tak kan nak expect lebih2 kot..hihi!!oh,kalau jumpa jejaka impian pun best gak kan..hahaha!!ok mood gatal is activated!!shut it down!!hehe
Ok seriously, teringin nak berniaga through blogging tapi tak tau nak buat apa.haha!!still searching and will keep on searching!!ganbaatteee!!!



10 comments:

Sepatu Hijau said...

salam


memang susah nak elak...benda yang lepas usah di kenang lagi ...

Lulu caldina said...

semoga berjaya dlm dunia blogger...

Nordin said...

follow :)

baju yang diperbuat dari spray

micky eyqa said...

keep it up k dear ^-^

misz nana said...

teruskan berblogging :)

pearl jade said...

@Sepatu Hijau

wassalam..haah memang x sgka benda nk jdi mcm ni.tp cekalkan hati sbb yg pnting bestfren kita 2 baik2 je

pearl jade said...

@Lulu caldina

thanx ya cik lulu..
eh lulu 2 pearl kan?same la kita
hehe

pearl jade said...

@Nordin

thanx..saya follow balik =)

pearl jade said...

@micky eyqa

thanx byk2 ya...makin bersemangat lepas ni.hehe

pearl jade said...

@misz nana

baik!!saya akan terus bersemangat..=)

 

Travelblog Elly Jade Copyright © 2014 Designed by Alieff Artwork